Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Activitats educatives

Difusió a través dels mitjans de comunicació locals^

Compareixença periòdica en els mitjans de comunicació locals (premsa, ràdio, TV) per informar sobre els principals temes d'actualitat en matèria de consum,  tot realitzant avisos o recomanacions sobre alertes, estafes, reclamacions...

Campanyes de foment del consum responsable i de proximitat^

Organització de campanyes informatives dirigides a la població en general perquè coneguin i exerceixin els seus drets i deures com a persones consumidores, així com activitats de foment d’hàbits de consum de proximitat. Edició i repartiment de fullets informatius i materials didàctics, organització d’exposicions, activitats dinamitzades als mercats municipals, etc.

Activitats per a nens i joves^

Activitats d’educació per al consum a les escoles i centres docents: xerrades i tallers pràctics, préstec de material didàctic, crèdits de síntesi, obres de teatre, etc.
S’han tractat temes com les Compres per Internet i la privacitat de les dades a les xarxes socials.

Activitats per a col·lectius protegits^

Tallers i xerrades sobre temes de consum dirigits a col·lectius específics, amb necessitats especials, com són gent gran, consumidors vulnerables amb risc d’exclusió social o persones amb discapacitats. S’han tractat temes com els serveis financers, els subministraments a la llar, els serveis de telefonia, l’economia domèstica, etc.

Campanyes dirigides a comerciants^

Organització conjunta am el Departament de Comerç de sessions informatives sobre temes de consum dirigides als comerços de la vila per tal d'assessorar-los i orientar-los en les seves relacions amb les persones consumidores. S’han tractat temes com les garanties dels béns de consum,  l’arbitratge de consum, la protecció de dades, les vendes especials, etc.