Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

A Vilafranca Som Gent de Profit

 

L'Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf estan portant a terme durant els mesos de febrer i març  la campanya A Vilafranca, som gent de profit, contra el malbaratament alimentari, amb l'objectiu de conscienciar  la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables.  

A Catalunya, un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha posat xifres i ha dimensionat el malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d'aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.

Entre els diversos actes que s’estan duent a terme, hi ha exposicions, tallers dirigits al públic en general i als centres educatius, col•loquis, etc. A més una part important de la campanya es duu a terme als 75 bars i restaurants de la població que s’han adherit  a la proposta. Aquests establiments disposen d’informació sobre l’aprofitament alimentari i ofereixen bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador.

Aquesta campanya està organitzada pels serveis de Salut i Consum, Mercats, Solidaritat i Cooperació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca i pel servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, Mans Unides,  el Rebost Solidari  i la Diputació de Barcelona.

Reportatge de Penedès TV Campanya del Malbaratament Alimentari

 

Accessibilitat