Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Les xifres del malbaratament

L’estudi Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya (ARC. UAB 2012) elaborat per  dimensiona el malbaratament alimentari a Catalunya, n’identifica els causants i apunta unes propostes de treball que serveixin per mitigar-lo. El podeu consultar en aquest enllaç.

Algunes xifres^

A Catalunya es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids que serien aprofitables. Això s'ha qualificat com a malbaratament alimentari.

 

 

 

 

El 58% del malbaratament es produeix a les llars (151.800 tones)

 

 

 

 

 

Sabies que aquesta xifra equival a llençar el menjar consumit durant 25,5 dies i que amb aquest menjar es podrien alimentar més de 500.000 persones durant un any? Cada any es malbaraten 34,9 kg per habitant, que equival a 112 euros per persona i any.

Accessibilitat