Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Recursos contra el malbaratament alimentari

Cada vegada hi ha més iniciatives que treballen per reduir aquestes xifres. En els webs següents podem trobar molta informació sobre el malbaratament i recursos per evitar-lo:

 • Som gent de profit
  Campanya institucional per sensibilitzar sobre el problema del malbaratament alimentari. Al seu web hi ha recursos útils com receptes i consells, així com una APP per a mòbil  i una calculadora de racions.
 • Mans Unides
  Campanya per lluitar contra el malbaratament, tercer compromís en la lluita contra la fam.
 • Remenja’mmm
  Campanya adreçada a restaurants i comensals per normalitzar l’hàbit d’endur-nos les restes de l’àpat si no ens l’hem acabat. Al seu web podem consultar els restaurants adherits, on ens facilitaran una bossa dissenyada per emportar-nos-hi el menjar.                                                                                                                                                                                                               
 • No en llencem ni mica
  Campanya per donar a conèixer diverses iniciatives per canalitzar aliments sobrers i difondre bones pràctiques a les llars. Organitzen en diversos barris els “Dinars de sobrats”, àpats populars d’aprofitament d’excedents alimentaris.
   
 • Nevera solidària
  Iniciativa originària de Galdakao (País Basc) que ha aconseguit emplaçar neveres en diversos punts de l’Estat espanyol. Qualsevol persona pot dipositar-hi aliments en bon estat i qualsevol pot endur-se’n.
   
 • Pont alimentari
  Projecte que té l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari amb la creació d’una xarxa d’interacció (Pont) entre empreses donants d’excedents i entitats receptores que donen suport a col·lectius vulnerables.
   
 • Espigoladors
  Projecte que es dedica a organitzar “espigolades” per recollir directament del camp els aliments que no es poden vendre i canalitzar-los a entitats socials.
Accessibilitat