Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El punt d’assessorament energètic de l’Ajuntament de Vilafranca, molt ben valorat per les persones usuàries

31 de gener de 2024

El setembre de 2022, l’Ajuntament de Vilafranca va posar en marxa un punt d'assessorament energètic personalitzat amb l’objectiu d’ajudar la ciutadania en temes de contractació dels subministraments energètics.

Des d’aleshores, més de 80 persones han fet ús d’aquest servei, i en l’enquesta de valoració, el 95% de les respostes valoren amb un 5 sobre 5 l’assessorament rebut.

Alguns dels serveis que s’ofereixen en aquest punt informatiu són:

 • Interpretació de factures energètiques, informació sobre tarifes, possibilitats d’optimització de potències contractades i sol·licitud del bo social.

• Informació sobre mesures que milloren l'eficiència energètica i el confort a la llar a través de pautes de comportament que permeten estalviar energia a la llar.

• Informació respecte a la implementació de les energies renovables a les llars, com ara instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum individual o col·lectiu, així com assessorament sobre els permisos i tràmits relacionats.

• Informació sobre les subvencions i ajuts existents relacionades amb instal·lacions d’energia renovable (bonificacions de tributs municipals com ara l’IBI) i l’eficiència energètica a la llar.

El punt d’assessorament energètic fa atenció presencial els dilluns, amb cita prèvia, de les 11 a les 14h, i es pot sol·licitar a través del correu electrònic [email protected].

D’altra banda, durant l’any, es programen diversos tallers enfocats a l’estalvi energètic i a la promoció de les energies renovables. El proper taller previst serà dilluns 4 de març, a les 19h, a l’Escorxador.

Tota la informació es pot consultar a l’agenda del web del Servei de Medi Ambient: https://mediambient.vilafranca.cat.

Accessibilitat