Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca presenta la nova Seu Electrònica que permet realitzar el 95% dels tràmits de forma telemàtica

29 de juny de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat avui la seva nova Seu Electrònica, la finestra de l’Ajuntament que permet a empreses, entitats i ciutadania fer els tràmits amb l’administració de forma telemàtica, amb seguretat i sense cues. La presentació ha anat a càrrec de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, que ha explicat que la nova Seu Electrònica “és un pas més per aconseguir l’objectiu de transformar l’administració i fer-la 100% electrònica, un objectiu que forma part de pla d’evolució digital que l’Ajuntament va començar fa 10 anys”.

Ruiz també ha apuntat que aquesta nova seu no només representa la renovació de la que ja existia sinó que, a més, “ha comportat la simplificació i optimització dels més de 260 tràmits que hi conté (el 95% d’ells es poden fer totalment de forma telemàtica) amb l’objectiu de facilitar la seva gestió a ciutadania, empreses i entitats”.

La nova Seu Electrònica té format responsiu, es podrà accedir des de qualsevol dispositiu electrònic a través de l’adreça web “seu.vilafranca.cat”. 

L’Ajuntament recomana a la ciutadania que no disposi encara de certificat digital fer els tràmits a través de l’idCAT Mòbil, un identificador digital que el ciutadà pot donar d’alta de forma àgil i ràpida, en només dos minuts.

Per la seva banda, l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat que el format intuïtiu i pràctic de la nova seu fa que una gran part de la població pugui accedir-hi sense que sigui necessari disposar de molts coneixements del món digital. Regull considera que la nova Seu Electrònica “és un avenç per a l’administració i per a la ciutadania: és un forma de millorar l’administració optimitzant els seus tràmits i és una millora per la ciutadania perquè supera la barrera del ”vuelva usted mañana”, i poden realitzar els tràmits de forma més còmoda i sense cues”.

 

Accessibilitat