Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Pere Regull: “Vilafranca existeix perquè sempre s’hi han celebrat fires i mercats”

12 de maig de 2017

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern i autoritats comarcals, entre els quals l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha inaugurat aquest matí les Fires i Festes de Maig 2017 en el recinte firal de la Zona Esportiva. Prèviament, ha tingut lloc a l’Auditori municipal la conferència inaugural de les Fires, que amb el títol “Els reptes econòmics de Catalunya en l’Europa del segle XXI”, ha pronunciat Antoni Castells, doctor en Economia, catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona i exconseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya.

En el parlament de cloenda, l’alcalde ha qualificat les fires de “compendi del que són els sectors econòmic i social de Vilafranca i el Penedès. La complicitat dels diferents sectors de la societat va ser el que 500 anys enrere va fer que sorgissin les Fires. Vilafranca existeix perquè sempre s’hi han celebrat fires i mercats d’abast comarcal”.

Regull ha dit que l’administració pública ha de ser al costat del sector econòmic, “regulant, però sense posar pals a les rodes a la creació de riquesa. S’ha de trobar l’equilibri. Amb les Fires passa el mateix. L’Ajuntament hem de ser-hi però qui ha de tirar del carro són els sectors econòmics. Hem d’anar tots a la una. Ens hem d’ajudar mútuament”.

Les Fires de Maig de Vilafranca són el gran aparador de l’economia vilafranquina i penedesenca. Ocupen 17.000 m2 de superfície firal. Un total de 123 expositors hi assistiran, un 43% són de comerç i serveis, un 25% d’automoció, un 13% d’associacions i entitats, un 9% de maquinària agrícola i un altre 9% d’alimentació situats a l’anomenada “plaça del Vi”. Un 80% dels expositors són de Vilafranca i comarca i dels 123 expositors, un 76% dels quals són repetidors d’altres anys. La resta són repetidors d’altres edicions. Les fires disposen de 20.000 m2 de zones d’estacionament per a uns 2.350 vehicles, zona d’artesans, brocanters i pintors (50 parades) i zona d’atraccions infantils (10.000 m2).