Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Sessions formatives per aprendre a fer compostatge casolà a Vilafranca

11 de abril de 2023

El proper dissabte 15 d’abril, es farà la primera de les sessions per aprendre a fer compost previstes al Programa de Compostatge de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquesta primera sessió serà a les 11h, a l’Hort de Cal Gallina (c. General Cortijo, 25), i la segona sessió serà el dimecres 3 de maig, a les 18h.

Si teniu una terrassa o un jardí, ara pot ser un bon moment per començar a compostar els residus orgànics. La brossa orgànica representa aproximadament un 40% de la brossa generada en un habitatge, així que us estalviareu molts viatges als contenidors. Ambientalment, els beneficis són molts: es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar i s’obté adob natural que torna al cicle de la natura.

Les persones interessades es poden adherir al Programa de Compostatge a través del correu [email protected], o venir a veure com funciona en alguna d’aquestes sessions. Aquells habitatges que facin autocompostatge i ho sol·licitin a principis d’any, poden obtenir una reducció del 20% en la quota de la taxa de recollida d’escombraries.

Accessibilitat