Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Vilafranca celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus

15 de novembre de 2021

El 20 de novembre comença la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té per objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles per prevenir-los. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès prepara una programació d’activitats especials per celebrar la 13a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que tindrà lloc del 22 al 28 de novembre i que enguany es centra en el binomi “Comunitats circulars, comunitats sostenibles”.

Les activitats s’emmarquen també dins la campanya "Mou-te pel zero a Vilafranca!" per promoure la reducció de residus i el comerç local a través de la gamificació i les activitats de sensibilització ciutadana.

Activitats per a tots els públics

El tret de sortida de la programació serà el dissabte 20 de novembre quan s’instal·larà un punt d’informació al mercat del dissabte per informar de la campanya en marxa i les activitats previstes.

Seguidament el matí de diumenge 21 s’organitza una neteja popular i reforestació a l’entorn de la Serreta organitzada amb el col·lectiu ecologista Bosc Verd i l’ADF La Carrerada.

Dimarts 23 és el torn del taller de cuina d’aprofitament que tindrà lloc al Mercat de Sant Salvador, a les 18.30h. El dia 24 i adreçat a les empreses se celebrarà un Marketplace a l’espai Àgora sota la temàtica "Economia circular: bioeconomia en empreses agrícoles i agroalimentàries i la seva cadena de valor”.

El dijous 25 es farà un taller de Batch Cooking al Mercat de la Carn, també a les 18.30h.

A partir del 3 de desembre, en el marc de la Fira de Santa Llúcia, es faran tallers per un Nadal sense residus, i al Mercat d’Artesans, Brocanters i Pintura del diumenge 12 de desembre, hi haurà un taller d’arranjaments de peces de roba, amb la Didaltruck, i un taller d’Upcycling familiar per fer bosses de la compra reutilitzant samarretes.

Es poden consultar les activitats al web https://mediambient.vilafranca.cat/agenda

Totes les activitats presencials es combinen amb els reptes que la ciutadania pot assolir mitjançant l’ús de l’aplicació mòbil Go Zero Waste. D’aquesta manera s’aconsegueixen punts per optar a premis i descomptes al comerç local i les entitats de la ciutat. Els premis poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses i descomptes sempre relacionats amb el teixit cultural i comercial del territori.

Per a més informació visiteu el web de la campanya:  https://moutepelzero.cat/vilafranca-del-penedes/

       

Accessibilitat